ParkinsonNet

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. ParkinsonNet is een netwerk van gespecialiseerde zorgverleners die de problemen met deze activiteiten behandelen en begeleiden.

In Terneuzen is Jolanda Verhage aangesloten bij dit netwerk.

Voor meer informatie klik op onderstaande link

http://www.parkinsonnet.nl/

MS Zorg Nederland

MS Zorg Nederland staat voor het realiseren van de meest optimale zorg, denkbaar voor alle mensen met MS en hun naasten in de eigen omgeving en in iedere fase van de ziekte. De patiënt staat hierbij centraal en heeft zelf de regie over zijn zorgproces.  Bij de zorg voor mensen met MS is het uitgangspunt dat medici met elkaar samen werken om de meest optimale zorg vorm te geven en toegankelijk te maken.

In Terneuzen is Jolanda Verhage aangesloten bij dit netwerk.

Voor meer informatie klik op onderstaande link

http://www.mszorgnederland.nl/

Algemene sportoefentherapie

Wat is sportoefentherapie?

De sportoefentherapeut is een adviseur, begeleider en behandelaar op het gebied van sport en beweging. Sportoefentherapeuten bieden begeleidingstrajecten op maat aan voor zowel de beginnende sporter, de recreant en de topsporter. Het verbeteren van houding en beweging van de sporter staat tijdens de behandeling centraal. De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen fysieke mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen.

Voor wie is de sportoefentherapeut bedoeld?

Voor alle sporters die incidenteel, langdurig of chronische klachten hebben tijdens of na het sporten. Dit kunnen klachten zijn;

  • Die ontstaan zijn tijdens het sporten zoals een zeurend gevoel of een beweging die irritaties geeft tijdens het sporten.
  • Die te maken hebben met de ademhaling en ontspanning.
  • Die steeds terugkerend zijn door bijvoorbeeld een verkeerd looppatroon.

Daarnaast wordt de sportoefentherapeut ingezet voor een preventieve werking om blessures te voorkomen.

Oefentherapie als preventie bij sportverenigingen

Wat kan de sportoefentherapeut betekenen voor u als sportvereniging?

Heeft u als vereniging vragen omtrent het opstellen van een goede trainingsopbouw, jaarplanning, blessurepreventieplan of stabiliteitstraining? Een greep uit de mogelijkheden van de sportoefentherapeut waarmee de verenigingen geholpen kunnen worden.

Middels een persoonlijk gesprek worden de problemen van de vereniging in kaart gebracht, waarna samen doelen, plannen en afspraken worden gemaakt om de hulpvraag te kunnen beantwoorden. Er zal daarna in samenspraak besloten worden hoe het product het beste vormgegeven kan worden. Dit kan bijvoorbeeld middels het opstellen van een plan of het uitvoeren van workshops of trainingen ter plaatse.

Meer weten, interesse?

Heeft u interesse in begeleiding van de sportoefentherapeut of wilt u meer informatie over sportoefentherapie en de behandeling er van? Ga dan naar www.rug-recht.n l of u kunt direct contact opnemen met uw sportoefentherapeut Mireille Dobbelaar via 06-29062087 of via het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is Pilates?

Pilates is een trainingsmethode, ontwikkeld door Joseph Pilates (1880- 1967). Het is een training voor het hele lichaam. Je bouwt langzaam maar zeker aan meer kracht, lenigheid en balans tussen lichaam en geest. De bewegingen moeten geconcentreerd plaatsvinden, dat wil zeggen met volledige aandacht bij elke spier die je aanspant. Ook worden de bewegingen beheerst uitgevoerd, dus niet slordig. De ademhalingsinstructie is een belangrijk onderdeel van de Pilatesoefeningen. De billen, buik , benen en armen worden strakker en de rug wordt sterker. De houding wordt beter, waardoor de kans op gewrichtsklachten afneemt. Een mooie houding straalt kracht en zelfverzekerdheid uit.

 

Wie kan er meedoen met Pilates?

Pilates is geschikt voor iedereen, man en vrouw, van jong tot oud. Het is een trainingsmethode die aangepast wordt aan ieders niveau. Het is een methode die zowel preventief kan werken, als ook een middel dat gebruikt kan worden na bij voorbeeld een behandeling bij een fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/ Mensendieck en chiropractor. De groepsles De groepsgrootte is maximaal 14 personen. Een les duurt een uur. De les bestaat uit een korte warming- up, gevolgd door grondoefeningen op een mat , een cooling down en tot slot een algehele ontspanning. Er wordt in de les regelmatig gebruik gemaakt van klein oefenmateriaal: dynaband, redondobal en Pilatescirkel.

 

voor info leslocaties en lestijden zie Download Pilates.

Artrosenetwerk

Bedrijfsofentherapie beweeg bewust

Groepslessen

Hippische sportoefentherapie

Netwerk Chronische Pijn

ZwangerTotaal

 

 

Facebook ZVL

CrayfishStudios