Sinds l juli 2008 is de Directe Toegang Oefentherapie van kracht en hebben patiënten voor oefentherapie geen verwijsbrief van de huisarts meer nodig. En dat maakt het een stuk gemakkelijker. Voortaan kan men dus zelf bepalen wat nodig is om zo snel mogelijk aan herstel te kunnen werken. Natuurlijk gaat de oefentherapeut niet zomaar aan de slag. Elke patiënt wordt eerst grondig gescreend om te kijken of hij bij de oefentherapeut aan het juiste adres is. Bij twijfel daarover wordt een patiënt alsnog naar de huisarts verwezen.

Met ingang van l januari 2008 hebben de oefenthera peuten in Zeeuws -Vlaanderen hun krachten gebundeld en gaan als één gezamenlijke beroepsgroep verder. Sinds deze datum zijn alle oefentherapeuten in Zeeuws-Vlaanderen geves tigd in multidisciplinaire centra, in de plaatsen Terneuzen, Hulst en Oostburg.
Behalve individuele behandelingen is het ook mogelijk om deel te nemen aan groepslessen. Deze zijn bedoeld voor iedereen (met of zonder klachten) die graag wil werken aan een betere houding en beweging en wie zijn spieren graag in conditie wil brengen of houden.
Daarnaast worden in Ter-neuzen en Hulst ook Mensendieck zwangerschapscursussen gegeven en bieden de oefentherapeuten voor bedrijven workshops en adviezen op arbogebied. Deze laatste worden verzorgd door een gespecialiseerde bedrijfsoefentherapeut. Werknemers worden bewust gemaakt wat ze zelf kunnen doen om zo gezond mogelijk te werken.

Tijdens de opendeurdagen is er de mogelijkheid voor een GRATIS houdingscheck. De oefentherapeut gaat samen met u uw houding en bewegingen bekijken en u krijgt adviezen voor het verbeteren van uw houding. Als u interesse heeft in een gratis houdingscheck bel dan naar een van onderstaande telefoonnummers om een afspraak te maken. Ook kan men die week gratis deelnemen aan de groepslessen! Voor meer informatie kunt u de oefentherapeuten bereiken in:
Terneuzen: Medisch Centrum Epicurus, Van Steenbergenlaan 33, Terneuzen, 0115-626050 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hulst: Medisch en Sociaal Centrum, Tabakstraat 5, Hulst, 06-11533722 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Oostburg: Paramedisch Centrum, Brouwerijstraat 40/42, Oostburg, 06-51957257 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of kijk op de website www.oefentherapiezvl.nl. Hier vindt u meer informatie over de oefentherapie, groepslessen, de behandelende therapeuten en hun specialisatie