Mireille Dobbelaar

Oefentherapeut Cesar/Mensendieck
Locatie: Sas van Gent, Axel, Westdorpe, Terneuzen (locatie Huisartsen Centrum Zuid, Alvarezlaan 21)

Voorop staat voor mij dat mensen zich begrepen voelen

In juni 2014 studeerde ik af als oefentherapeut Cesar. Vrij snel ging ik allerlei waarnemingen doen in eerstelijnspraktijken. In oktober 2014 startte ik in een revalidatiecentrum: ik behandel daar heel verschillende patiënten, van mensen met chronische pijn tot hartrevalidanten. Het gaat erom dat mensen zo goed mogelijk leren omgaan met hun klachten en zelfstandig aan hun herstel werken. Het is een mooie afwisseling met het werken in een eerstelijnspraktijk.

In mijn vrije tijd beweeg ik graag: ik korfbal, wandel, fiets en zwem. Helaas raakte ik op een dag geblesseerd waarna mijn herstel lang duurde. Het was ook lastig om de juiste behandeling te vinden. Dit motiveerde mij om me verder te specialiseren in het behandelen en begeleiden van sporters. Daarom ben ik de opleiding tot sportoefentherapeut gaan doen. 

Tijdens de opleiding ging ik al sporters behandelen en na mijn afstuderen heb ik een eigen praktijk opgezet, voor sporters maar ook voor andere cliënten. In 2018 ben ik ook begonnen met het geven van groepslessen. Bovendien geef ik op locaties lezingen aan sportverenigingen of andere organisaties. Ik vertel over bewegen, leefstijl, gedrag en gezondheid. 

Ik vind het mooi om mensen dingen te leren, zeker over hun eigen lichaam. Ik wil dat ze zich bewust worden van hun gedrag en gewoonten. Het geeft me veel energie als mensen daadwerkelijk met de handreikingen aan de slag gaan. Ze krijgen een betere kwaliteit van leven, al dan niet met minder klachten. Als mensen me bij het afronden van hun behandeling bedanken met de woorden "Dankzij jouw oefeningen durfde ik mijn lijf weer meer te bewegen, bedankt voor je tips en je hulp!", dan weet ik weer waarom ik dit vak gekozen heb.

Voorop staat voor mij dat mensen zich begrepen voelen, dat ze het gevoel hebben dat er geluisterd wordt. Ik neem de tijd voor hun verhaal. 

Mensen vinden mij over het algemeen geduldig, professioneel, duidelijk, open en humorvol. Ze vinden het fijn dat ik de tijd neem.

Specialisaties:
Sportoefentherapie
Groepslessen 
- Slaapproblemen
- Valpreventie BeweegVeilig
- Chronisch pijn

Mireille Dobbelaar

mireille@oefentherapiezvl.nl