Bedrijfsoefentherapie

Heeft u als werkgever vragen als:

  • Hoe voorkom ik uitval van medewerkers die lang achter een beeldscherm moeten werken?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers lichamelijk zwaar werk zo verantwoord mogelijk kunnen uitvoeren?
  • Hoe kan een medewerker zijn werkzaamheden na lichamelijke klachten weer opbouwen?

Dan kan een training met een bedrijfsoefentherapeut mogelijk een oplossing bieden.

Wat is bedrijfsoefentherapie?

Een oefentherapeut gespecialiseerd in bedrijfsoefentherapie levert maatwerk. We komen naar uw bedrijf of organisatie toe en trainen uw medewerkers op hun eigen werkplek. We stemmen het programma af op uw wensen en op de aard van het werk. 

De trainingen bestaan enerzijds uit een theoretisch gedeelte, zodat uw medewerkers begrijpen waardoor klachten kunnen ontstaan. Anderzijds is er een praktisch gedeelte met oefeningen, houdingen en bewegingen.

Dit doen we om de medewerkers bewust te maken van hun werkhouding en waar ze op kunnen letten tijdens hun werk. Al het aangeleerde laten we de medewerkers weer toepassen in hun werksituatie.

Spierspanning meten

We kunnen desgewenst ook spierspanningen meten bij uw medewerkers. Dat doen we met een myometer. De myofeedbackapparatuur meet de spierspanning in een bepaalde periode. Het is een nieuwe, veelbelovende techniek.

Door de myometer enkele uren te dragen, wordt duidelijk waar en hoeveel spierspanning tijdens het werk optreedt. Deze spierspanning kan zowel door een houding of beweging als door stress verhoogd worden.

Vervolgens kijken we samen hoe eventuele knelpunten verholpen kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleren van een meer ontspannen werkhouding. Ook kunnen we ergonomische adviezen geven, bijvoorbeeld wanneer een medewerker een beter afgestelde stoel of bureau nodig heeft.

Waar vindt u een oefentherapeut gespecialiseerd in bedrijfsoefentherapie?

Terneuzen:
Medisch Centrum Epicurus
Van Steenbergenlaan 33
Telefoon: 06-46 06 15 06 / 0115-62 60 50

Jolanda Verhage, oefentherapeut Cesar/Mensendieck
Beweeg Bewust Bedrijfsoefentherapie
Zie ook: www.beweegbewust.nl