Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Mensen bewegen de hele dag, meestal doen we dat onbewust. We liggen, zitten, staan, lopen, bukken en tillen. Sommige gewoonten bij het bewegen zijn niet goed voor uw lichaam. Dan kunnen bijvoorbeeld rugklachten, bekkenklachten, nekklachten of schouderklachten ontstaan. Bij al die klachten kunt u baat hebben bij oefentherapie Cesar/Mensendieck.

Wij zijn allround bewegingscoaches

Oefentherapeuten Mensendieck/Cesar kijken verder dan de klacht en de pijn zelf. We zijn allround bewegingscoaches. We richten ons op het behandelen van klachten die samenhangen met bewegen.

We kijken naar de samenhang tussen uw klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoonten. De oefentherapie is erop gericht dat u optimaal kunt functioneren in het dagelijks leven.

Uw houding verbetert

Door het juiste spiergebruik en de meest gunstige belasting van uw gewrichten verhelpt en voorkomt u klachten. Als u bij ons komt, analyseren we eerst uw houding en uw beweeggedrag. U wordt zich bewust van gewoonten die niet efficiënt zijn. En u leert uw houding en gedrag te verbeteren.

De therapie, tips en adviezen die we u geven, zijn praktisch. We stemmen alles af op uw persoonlijke situatie. U leert klachten wegnemen, verminderen en voorkomen.

Oefenen in het dagelijks leven

De kracht van oefentherapie Mensendieck/Cesar is dat u de nieuw aangeleerde houdings- en bewegingsgewoonten met de juiste spanning, kracht en balans in uw lichaam gaat intrainen tijdens uw dagelijkse bezigheden. Dat doet u zélf, maar met de tips en begeleiding van uw oefentherapeut Mensendieck/Cesar.

Pijnklachten verminderen

De therapie maakt u zelfredzaam. U leert stapsgewijs de samenhang tussen uw klacht en uw houding te herkennen. U leert hierop te reageren door oefeningen en door het aanpassen van houdingen en bewegingen. Op deze manier kunt u zelf meer controle uitoefenen. U kunt zelf zorgen dat de klachten weer verminderen of wegblijven.

Wilt u zelf iets aan uw klachten doen? Of wilt u klachten voorkomen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!