Nieuws

Behandeling via video bellen of aan huis in coronatijd

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Voelt u zich niet helemaal fit en kunt u niet naar de praktijk komen voor behandeling, dan is er nog steeds de optie om de behandeling via beveiligd video bellen of telefonisch plaats te laten vinden. Heeft u vragen hierover of bent u gezond, maar twijfelt u om naar de praktijk te komen omdat u in een risico groep zit maar wenst u toch een behandeling? Neem dan contact op voor meer informatie en de mogelijkheden. Of bel naar uw desbetreffende therapeut.
Lees meer

Update Corona, oefentherapie Cesar-Mensendieck praktijken in Zeeuws-Vlaanderen weer open!

Geplaatst door Tanja Feleus

Opschaling van de paramedische zorg vanuit het RIVM. De oefentherapiepraktijken in Zeeuws-Vlaanderen gaan weer open!
Lees meer

Oefentherapie in groepsverband in Coronatijd

Geplaatst door Tanja Feleus

Ook in deze tijd gaan wij door met onze groepsactiviteiten. Zo geven meerder collega’s inmiddels algemene groepslessen via een beveiligd videoconsult. Ook de ZwangerTotaal groepslessen als voorbereiding op de bevalling en de lessen na de bevalling gaan door! Deze week werd zelfs een babymassage-les gegeven, ieder thuis met het wondertje op schoot.
Lees meer

Slapen in Coronatijd

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Het is heel goed mogelijk dat u de laatste weken meer wakker bent dan normaal. Door de coronacrisis worden we de hele dag bewust en onbewust geconfronteerd met negatief nieuws waardoor we meer piekeren en ons misschien wel meer zorgen maken. Helaas is dit juist niet bevorderlijk voor onze slaap.
Lees meer

Tips om prettig thuis te werken.

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Werkt u nu ook veel thuis achter de laptop of computer? Dan hebben wij een oefenprogramma voor u, waarbij verschillende spiergroepen gestretcht worden. Een goed gestretcht lichaam is mobieler, soepeler en sterker. Een bijkomend voordeel is dat er minder snel pijnklachten ontwikkelen. Doe rek en strekoefeningen tussendoor uw werkzaamheden om te ontspannen tussendoor. Wilt u enkele voorbeeldoefeningen? Hieronder zijn enkele oefeningen voor u uitgeschreven om te proberen!
Lees meer

Totaal, vitaal en fit de coronatijd door.

Geplaatst door Tanja Feleus

De oefentherapeut geeft je hierbij tips en tricks! In deze gekke tijd worden we ons massaal bewust van het belang van goede gezondheid. Iedereen wil immers, na de quarantainetijd, fit verder kunnen, iedereen wil fit blijven en voorkomen dat het coronavirus, als het jou treft, je ernstig ziek maakt. Ten gevolge van coronaquarantaine merken we allemaal hoe belangrijk gezondheid is, vandaar deze infographic. Maar ook in andere omstandigheden kunnen mensen te maken hebben met thuiswerken, ook dan is deze infographic goed bruikbaar.
Lees meer

Praktijkruimte Terneuzen opnieuw ingericht

Geplaatst door Jolanda Verhage

Wat zijn we blij met onze vernieuwde ruimte in Medisch Centrum Epicurus! In onze sfeervolle ruimte met een frisse rustgevende uitstraling ontvangen we iedereen met veel plezier.
Lees meer

Vol trots presenteren wij onze nieuwe website.

Geplaatst door Tanja Feleus