Mireille Dobbelaar

Klik hier voor meer informatie over mij. 


Ouderen vallen steeds vaker.

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Vallen in huis bij ouderen komt steeds vaker voor. Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat het aantal valincidenten in huis en tuin ieder jaar toenemen met meer opnames op de spoedeisende hulp tot gevolg. De verwachting is dat het aantal ouderen dat valt in 2020 verder zal toenemen.
Lees meer

Slapen in Coronatijd

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Het is heel goed mogelijk dat u de laatste weken meer wakker bent dan normaal. Door de coronacrisis worden we de hele dag bewust en onbewust geconfronteerd met negatief nieuws waardoor we meer piekeren en ons misschien wel meer zorgen maken. Helaas is dit juist niet bevorderlijk voor onze slaap.
Lees meer

Tips om prettig thuis te werken.

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Werkt u nu ook veel thuis achter de laptop of computer? Dan hebben wij een oefenprogramma voor u, waarbij verschillende spiergroepen gestretcht worden. Een goed gestretcht lichaam is mobieler, soepeler en sterker. Een bijkomend voordeel is dat er minder snel pijnklachten ontwikkelen. Doe rek en strekoefeningen tussendoor uw werkzaamheden om te ontspannen tussendoor. Wilt u enkele voorbeeldoefeningen? Hieronder zijn enkele oefeningen voor u uitgeschreven om te proberen!
Lees meer